Den finaste lekplatsen

Barnen tycker än så länge att allting är bara spännande och roligt! De har den finaste lekplatsen med gungor, sandlåda, plaskpool och tält precis utanför trappan och det finns även massor att upptäcka i omgivningen. Enligt 5-åringen har det allra roligaste varit att meta aborre och 2-åringen gillar bäst att greja i sandlådan eller att åka med färjan. Vi har fått ge efter en aning med våra tankar om säkerheten: barnen springer ut och in hela tiden och det händer att de kommer ut utan flytväst. Vi har dock pratat mycket om vad som kan vara farligt på tomten och vi vuxna har naturligtvis ett stort ansvar att se efter barnen hela tiden.

Lasten mielestä kaikki on tähän mennessä ollut pelkästään jännittävää ja hauskaa! Heillä on leikkipaikoista paras keinuineen, hiekkalaatikoineen, polskuttelualtaineen ja telttoineen aivan kotiportaiden edustalla ja ympäristössäkin on niin paljon koettavaa. 5-vuotiaan mielestä kaikista hauskinta on ahvenien onkiminen ja 2-vuotiaan mielestä hiekkalaatikolla puuhailu ja lautalla kulkeminen. Me olemme joutuneet joustamaan turvallisuusperiaatteistamme jonkin verran: lapset jouksevat sisältä ulos ja takaisin kaiken aikaa eikä heillä aina ole pelastusliivejä ulkona ollessaan. Me olemme kuitenkin puhuneet lasten kanssa paljon pihan vaaran paikoista ja meillä aikuisilla on tietysti erityisen suuri vastuu katsoa lasten perään koko ajan.



Kommentarer
Postat av: kamomilla

Vilket underbart väder ni haft under era första dagar här i landet! Hoppas verkligen att ni ska känna er som hemma och komma till rätta med er plats. Nu i tisdag lovar de regn, inte så kul men naturen är ju så törstig så det är nog välkommet i alla fall...

ha en skön söndag!

kamomilla

2008-06-08 @ 14:16:12
URL: http://www.lillakamomilla.blogspot.com
Postat av: Piritta

Halloi. Det var inte igår... Jag kan bara ana hur härligt ni har det. Visst är det så med säkerheten, man får ge efter ibland. Jag jobbar bla. som simlärare o tjatar mkt på mina egna när det gäller säkerheten på våran båt o dyl. Men när man väl är ute med den, så blir det ju inte så iaf. Ha det så himla gott. Kram Pirre

2008-06-08 @ 22:53:38
URL: http://gallerihonshuset.blogspot.com
Postat av: Päivi

Jo, visst har det varit underbart väder! Vi har varit ute från morgon till kväll och bara njutit. I morgon blir det regn, så då kan vi packa upp och städa med gott samvete.



Säkerheten är naturligtvis jätteviktigt och vi funderar faktiskt på att sätta upp någon form av stängsel.



/Päivi

2008-06-09 @ 20:51:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0