Det mesta regnar bort...

Nu är vi hemma igen! Sverige-resan var lyckad och nu är vi väl rustade både för vintern och för julen. Synd bara att vi missade den första snön här i skärgården! Den kom nämligen i lördags men i dag byttes de friska vita dagarna mot regn och snömodd och så blir det nog även de närmaste dagarna. Lite snö är dock kvar så förhoppningsvis kan vi göra snögubbar i morgon och möjligtvis provåka pulka i backen (bara vi aktar oss att åka direkt i sjön!). Om det går att beställa önskar jag gärna flera fina vinterdagar till. Ungefär likadana som vi hade i Dalarna förra veckan.

Nyt me olemme jälleen kotona! Ruotsin-matka oli onnistunut ja nyt olemme valmistautuneet hyvin sekä talveen että jouluun. Harmi vain että saariston ensilumi jäi meiltä kokematta! Se satoi nimittäin lauantaina ja tänään kirpeän talviset päivät vaihtuivat koleaan sateeseen, jota on luvassa vielä lisää tulevina päivinä. Lunta on kuitenkin jäljellä vielä sen verran että hyvällä onnella pääsemme huomenna tekemään lumiukkoja tai laskemaan mäkeä (kunhan varomme laskemasta suoraan mereen!) Jos saa esittää toivomuksen niin haluaisin mielelläni vielä lisää niitä hienoja talvipäiviä. Sellaisia samanlaisia kuin Taalainmaalla viime viikolla.


Snöänglar på isen i Dalarna

Kommentarer
Postat av: Ullis/Leva på landet

Visst är det trist att snön försvinner. Här är den fortfarande kvar men man märker att det börjar att bli varmare.Kram Ullis

2008-11-26 @ 22:50:48
URL: http://levapalandet.blogspot.com/
Postat av: fru mju

i österbotten ligger snön kvar ännu och det är jättemysigt men de har lovat varmare väder till helgen så då blir det väl bara slask av det. synd.

mysigt med poststuga :)

2008-11-27 @ 01:47:27
URL: http://frumju.blogspot.com
Postat av: anne

Jag börjar mina morgnar med snöskottningsträningar - vi har snö upp till knäna! Hoppas varmare vindar inte skulle smälta bort allt. Det är så ljust och fint! Jag lever i hopp på att få vår gångbro byggt under helgen. Hur klarar ni er med att komma till fastlandet?

Ha det så bra, Anne

2008-11-27 @ 10:48:02
URL: http://huvilaunelmaa.blogspot.com
Postat av: Anonym

Ohjo en massa snö fick vi...närmare en halv meter på en natt...men nu regnar allt bort...tyvärr...

Kram Pia

2008-11-27 @ 21:52:29
URL: http://mammaslillagomstalle.blogspot.com
Postat av: Lallis

Vilken härlig bild:)

Och kul att resan till Sverige var fin!

Kram Lallis

2008-11-27 @ 22:11:37
URL: http://knasigamamman.blogspot.com
Postat av: Bergagårdens Lina

Ja det hade varit mysigt med snö till jul, men de senaste två jularna har varit gröna även här i Umeå, och i år verkar det osäkert. All den fina snön som vi fick i början av veckan har nu börjat smälta bort, och på lördag ska det vara +6 och regn säger dom....

suck.

Jag vill ha snööööö!!!!

2008-11-27 @ 22:54:42
URL: http://www.bergagardens.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0