Tillfrusen frihetAlla tre dagarna i år har varit fantastiskt vackra med solsken, lagom kyla och blänkande is. Just det, is... Flera kölddagar i rad fick isen att lägga sig även i vår vik och med det var vi tvungna att ta upp båda båtarna på land. Nu blir det inga mer spontana resor och utflykter utan vi är återigen beroende av färjorna. På isen kan man förstås röra på sig, när man är försiktig, men det blir inte tal om några längre resor. Då är det bara att njuta av isen, som vi gjorde i dag (se bilderna nedan).

Vuoden kolme päivää ovat olleet todella kauniita ja täynnä auringonpaistetta, sopivasti pakkasta sekä kimaltelevaa jäätä. Niin juuri, jäätä... Pari peräkkäistä pakkaspäivää saivat jopa meidän suojaisan lahtemme jäätymään ja veneet piti heti nostaa kuivalle maalle. Nyt emme enää voi tehdä retkiä ja matkoja hetken mielijohteesta vaan olemme täysin riippuvaisia lautoista. Jäällä voi tietysti liikkua, kunhan on varovainen, mutta pidempiä matkoja ei sillä tavalla voi tehdä. Ei auta muu kuin nauttia jäällä liikkumisen riemusta, niin kun me teimme tänään (katso kuvat alla.)

 

Har även fått frågan hur nyårsaftonen tedde sig här och svaret är: lugnt, tyst och trevligt. Vi såg ett fint fyrverkeri men inte så stort att djuren skulle ha blivit vetskrämda. Väldigt bra med andra ord!

Meiltä on kyselty miten uudenvuodenaatto sujui täällä ja vastaus on: rauhallisesti, hiljaisesti ja mukavasti. Näimme ilotulituksen, mutta se ei ollut niin suuri että eläimet olisivat pelästyneet. Aatto oli sujui siis erittäin hyvin!

Kommentarer
Postat av: Ullis/Leva på landet

Här har det för en gångs skull inte varit sol idag, men inte heller lika kallt. Nu håller det på att bli kallare igen så vi får väl se hur det blir i morgon. Det finns ganska många fritidshus i byn som står alldeles för mycket tomma. Flera är ju här ofta så då blir det lite lyser i stugorna. Tyvärr är det ju ganska stora hus där barnen behåller husen när föräldrarna flyttar eller dör. Så i stället för att det blir året om bostad så är de kanske här några veckor på sommaren.Kramar Ullis

2009-01-03 @ 20:59:51
URL: http://levapalandet.blogspot.com/
Postat av: Kamomilla

Viss har det blivit kallt! Men vi brukar inte skrinna på isen, den brukar vara täckt av snö så tjockt att det är jobbigt. men under många år har vi inte haft sån is att man alls skulle ens våga ge sig ut. Vi hyser en sån respekt för isen, ger oss ut på den bara om vi vet att det är så tjock att den verkligen håller på alla ställen. Strömmande sund och liknande ställen är livsfarliga...Ännu har det varit kallt bara så få dagar att vi inte tycker det är tryggt.

Naturen är så vacker nu när det är snö. Kallt är det så vi eldar och eldar härinne. Vi har ju ingen elvärme utan bara vedeldat.

Ha en skön söndag!

kamomilla

2009-01-04 @ 11:19:11
URL: http://lillakamomilla.blogspot.com
Postat av: Huset på landet

Så underbara bilder! Nog är det härligt då man kan skrinna på isen och åka på långa sparkturer då isen håller.

Å det är så skönt då solen äntligen visar sig!

2009-01-04 @ 11:22:09
URL: http://www.husetpalandet.blogspot.com
Postat av: Anonym

Hej, fina bilder du visar. Jo här har vi även is och skridskorna har varit framme :) Ha det bra!

2009-01-04 @ 20:30:41
URL: http://www.mitt-skargardsliv.blogspot.com/
Postat av: Pirre

Hej Päivi...Härliga bilder...vi brukar vara till Romme alpin o åka. Dem har bra backar för stora och små, och bra mat. Men idag hade vi -20 så det var inte tal om o åka till backarna...brrrr vad kallt det har varit...Men jag ska inte klaga, solen sken och det är vitt överallt...underbart =)Vi ses och hörs. Kram Pirre

2009-01-04 @ 23:16:53
URL: http://gallerihonshuset.blogspot.com
Postat av: Dubbelörnen

Så härligt rofyllt det lyser fr dina bilder... :)Låter som sköna helger därute o nu är det ändå som allra bäst. Här har vi lite snö, o solen gör att den gnistrar som om den vore strödd med diamanter. Kylan älskar jag ;).Varma godfortsättningskramar

2009-01-05 @ 15:23:04
URL: http://karljohansgarden.blogspot.com
Postat av: Jaana

Miten ihania kuvia...

2009-01-05 @ 20:33:16
URL: http://jaanaohranen.blogg.se/
Postat av: Lotta

Vilken lycka att få bo som du gör..vackert ända in i själen.

Kram Lotta

2009-01-06 @ 00:53:43
URL: http://mittlivplandet.blogspot.com
Postat av: anne

åhh vilka fina bilder du har i din blogg...njuter i fulla drag... ha entrevlig helg.../anne

2009-01-06 @ 02:41:46
URL: http://mormoranne.blogg.se/
Postat av: Tiina

Imponeras av hur bra ni är på att utnyttja alla fantastiska möjligheter livet i skärgården ger! Härligt att läsa!

2009-01-06 @ 12:34:26
URL: http://alandsskargard.blogspot.com/
Postat av: kent

sena hälsningar men i alla fall god fortsättning på året önskar universumnyheter.fi

2009-01-06 @ 13:01:56
URL: http://universumnyheter.fi

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0