Carpe diemVi tar varje dag lite som den kommer. Är det vackert ute går vi på en promenad eller gör en utflykt. Är det däremot dåligt väder kan vi pyssla eller baka eller bjuda någon vän på besök. I torsdags efter dagis tog vi en tur med fyrhjulinger i skogen och i går åkte vi pulka hela kvällen efter ännu en dag på fastlandet. I morse när vi vaknade trodde vi att det skulle bli en ganska lugn och vanlig dag bara med familjen med där hade vi faktiskt helt fel! I stället blev det födelsedagskalas på en holme i närheten och där samlades i princip alla skärgårdsbor som bara kunde ta sig dit över isen. Det var en fin samhörighetskänsla även om man inte umgås med alla till vardag annars.

En tidning ska i dagarna publicera en artikel om vårt sabbatsår och jag är smått orolig över reaktionerna bland läsarna. Hoppas att folk inte tycker att vi är konstiga och att vi tar för lätt riskerna med havet, när vi i själva verket väger varje beslut noga och är mycket försiktiga. Artikeln handlar om att varva ner och det kan jag rekommendera varmt alla som går i downshiftningstankar. Det behöver dock inte vara just i skärgården utan det viktigaste är att det är en miljö där man kan varva ner och komma ur sina vardagliga rutiner ett  tag!

Otamme jokaisen päivän vastaan sellaisena kuin se tulee. Jos ulkona on kaunis sää niin menemme kävelylle tai teemme retken lähistölle. Jos on huono sää niin askartelemme tai leivomme tai kutsumme ystäviä kylään. Torstaina päiväkodin jälkeen lähdimme mönkijällä ajelulle metsään ja eilen laskimme mäkeä koko illan kotiin tultuamme. Tänään aamulla aavistelimme, että päivästä tulisi rauhallinen ja arkinen, mutta siinä olimme täysin väärässä! Lähdimme sen sijaan syntymäpäiväjuhlille läheiselle saarelle ja siellä tapasivat kaikki saaristolaiset, jotka vain pääsivät kulkemaan jäätä pitkin. Saaristolaisten keskuudessa on hieno yhteenkuuluvuuden tunne, vaikka kaikki eivät tapaakaan toisiaan kovin usein normaalisti.

Eräs lehti julkaisee lähipäivinä artikkelin sapattivuodestamme ja olen hieman huolissani lukijoiden reaktioista. Toivottavasti he eivät pidä meitä täydellisinä kummajaisina ja meren vaaroja vähättelevinä, sillä todellisuudessa me harkitsemme kaikki päätökset tarkkaan ja olemme hyvin varovaisia merellä liikkuessamme. Artikkeli käsittelee välivuotta ja sitä voin lämpimästä suositella kaikille. Paikan ei kuitenkaan välttämättä tarvitse olla juuri saaristo. Tärkeintä on, että ympäristö kutsuu rentoutumaan ja unohtamaan arkiset rutiinit joksikin aikaa!

Kommentarer
Postat av: Huset på landet

Hej! Så roligt att det ska blir en artikel om ert sabbatsår! Inte ska du oroa dig för reaktionerna. Det finns alltid människor som är negativa till allting, dem kan man inte bry sig om! Jag tror att ni kommer att inspirera många människor som går i samma tankar!

2009-03-29 @ 16:24:00
URL: http://husetpalandet.blogspot.com
Postat av: Ullis/Leva på landet

Kul att det blir ett reportage om er. Hoppas verkligen inte att någon ska reagera negativt. Tycker att det är jättebra det ni gör.Ha en bra vecka!

Kram Ullis

2009-03-29 @ 20:57:04
URL: http://levapalandet.blogspot.com
Postat av: Tiina

...och vad råkar denna lilla tidning heta då så man får hålla ögonen öppna? Skulle nämligen väldigt gärna läsa den.

2009-03-30 @ 08:47:10
URL: http://alandsskargard.blogspot.com/
Postat av: Malin

Oj vad spännande att vara med i tidningen! Det kommer säkert att bli jättebra.

2009-03-30 @ 22:05:31
URL: http://www.mosterochjag.blogspot.com
Postat av: Anonym

Ska bli roligt att läsa, för jag anar ju vilken tidning det är.. Om det är samma som skrivit om er förut.

2009-03-30 @ 22:23:16
Postat av: Pirre

Hej på dig. Allt väl?Vad kul med en artikel, men i vilken tidning? =)Härliga vinterbilder du har lagt ut. Vad kul att det ändå finns så mycket att göra och en hel del happenings som det varkar vara med födelsedagar och dyl. För man underar ju om det inte blir långsamt efter ett tag när man bor som ni gör på vintern, men det verkar vara fullt ös nästan hela tiden.Hur känner ni inför att komma tillbaka till "vardagen" sen? Eller ni kanske tar dagen som den kommer och funderar inte så mycket på det...Vi är också "utvilade" nu, ( om man nu kan bli det efter fyra dagar )känns så skönt =)Ha det gott. Kram Pirre

2009-03-31 @ 11:06:23
URL: http://gallerihonshuset.blogspot.com
Postat av: Päivi

Tack för era uppmuntrande kommentarer! Artikeln var i en lokaltidning och jag tror inte att den finns på nätet men jag återkommer om länken i så fall.

2009-03-31 @ 12:52:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0