... och så kom kylan tillbakaI helgen kändes det som att våren redan var här men nu har vi riktiga vinterdagar igen med både snö och kyla. Och det har kommit mycket snö! Skidorna, pulkorna och sparkarna behövs återigen och spadarna likaså om man vill fortsätta att göra snöskulpturer. 
Om inte snön låg så tjock på isen skulle den nog förstärkas ytterligare. Annars märker man att trafiken på isen har minskat betydligt den senaste tiden. Just nu är det omöjligt att spå hur vädret kommer att bli här framöver. Ska man börja göra i ordning båten eller används isvägen till fastlandet ännu i april?

Viikonloppuna tuntui siltä kuin kevät olisi jo tullut, mutta nyt täällä on taas kunnon talvi ja lunta ja pakkasta. Lunta varsinkin on tullut paljon! Suksia, pulkkia ja kelkkoja tarvitaan taas niin kuin lapioitakin lumiveistosten tekoon.
Jos lumipeitto jään päällä ei olisi niin paksu nyt niin jää vahvistuisi varmasti entisestään. Muuten liikenne jäällä on kyllä vähentynyt viime aikoina. Juuri nyt on kuitenkin mahdotonta sanoa millainen sää lähiaikoina on luvassa. Pitäisikö jo alkaa valmistella venettä kevätkuntoon vai kuljetaanko jäätiellä vielä huhtikuussakin?


Kommentarer
Postat av: mimi

Vårvädret är alltid väldigt bedrägligt för isarna, de ruttnar så att säga underifrån har jag förstått.

Du frågade när vi kommer ut igen första gången. Nu blir det nog säkert till påsk, beroende på isläget, men alla tidigare år har vi varit minst en gång per månad där. Vi har alltid på grundvärme i köket och vattenmotstånd i vattenledningarna. Vi har nämligen både mönkijä och snöskoter själva. Vi var faktiskt och kollade in en svävare för 5-6 år sedan tillsammans med grannen, men det kändes för dyrt och dessutom var den så liten. Dottern skrev studenten nu i vår, så därför har vi suttit här i stan över vintern i år. Väntar på värmen så att isarna går snabbt!!!

2009-03-26 @ 16:15:43
URL: http://mimisantik.blogspot.com
Postat av: Anonym

brr inget roligt när kylan kom tillbaka. Nu önskar jag faktiskt att det ska bli vår och lite mera värme. Men kanske det blir en varm sommar när våren kommer senare ;) Ha det bra!!

2009-03-26 @ 20:00:04
URL: http://www.mitt-skargardsliv.blogspot.com/
Postat av: Kamomilla

Man längtar nog efter vår nu...

2009-03-26 @ 20:28:12
URL: http://lillakamomilla.blogspot.com
Postat av: Ullis/Leva på landet

Det blev ju likadant här med kylan. Hoppas att du får komma hit lite snart.Kramar Ullis

2009-03-26 @ 22:54:14
URL: http://levapalandet.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0