Lucia kom med ljuset



Vilken helg vi har haft! På lördag överraskade vi först den nyblivna 3-åringen med sång och presenter i sängen. Han blev jätteglad men envisas fortfarande att svara två på frågan hur gammal han nu är. Sedan klädde vi barnen i Lucia-klänning respektive tomtedräkter och for i väg för att lussa för grannarna. Det var nog ett tag sedan de har sett Lucia och tomtenissarna i flytvästar... Grannarna blev förstås superglada och vi lyckades med uppdraget att bringa ljus i mörkret.
På söndag vaknade vi till skolsken. Det var så underbart att få se solen igen efter flera gråa dagar! Dagen var till och med så fantastiskt vacker att vi var beredda att förlåta alla de trista dagarna. Vi åkte och lade nät hela familjen och sedan stannade jag ute och läste mina favorittidningar länge länge.

Mikä viikonloppu meillä onkaan ollut! Lauantaina yllätimme ensin tuoreen 3-vuotiaan onnittelulaululla ja sänkyyn kannetuilla lahjoilla. Hän ilahtui kovasti mutta ikää kysyttäessä hän vastaa vielä itsepäisesti "kaks". Sen jälkeen puimme lapset Lucia-mekkoon ja tonttupukuihin ja lähdimme laulamaan Lucia-lauluja naapureille. Siitä taisikin olla aikaa kun he olivat viimeksi nähneet Lucian ja tontut pelastusliiveissä... Onnistuimme siis erinomaisesti tehtävässämme tuoda vähän valoa pimeyden keskelle.
Sunnuntaina heräsimme auringonpaisteeseen. Oli upeaa nähdä aurinko jälleen kaikkien harmaiden päivien jälkeen! Päivä oli niin suunnattoman kaunis että olimme valmiita antamaan anteeksi kaikki siihenastiset kurjat päivät. Laitoimme verkot koko perhe yhdessä ja sitten minä jäin vielä ulos lukemaan pitkäksi pitkäksi aikaa.


Här kommer "lussebåten"


Den nyblivna 3-åringen njuter av solen

Kommentarer
Postat av: Ullis/Leva på landet

Kul med lite kalas. Så söt Lucia och tomte. Min man skulle säkert byta vår snö mot att inte ha någon snö. Han är urless på den. Själv tycker jag att den är mysig.

Ha det bra!

Kram Ullis

2008-12-15 @ 22:12:12
URL: http://levapalandet.blogspot.com/
Postat av: Dubbelörnen

Vilken underbar Lucia o Tomte :).



Visst är det en helt annan känsla att gå in i ljuvliga december o sedan fira jul i denna härliga lantliga skärgårdsidyll?!



Stor kram

2008-12-15 @ 23:05:45
URL: http://karljohansgarden.blogspot.com
Postat av: Lucia

Vad det ser mysigt ut med lucia i skärgården, inte undra på att grannarna blev glada.

Kram Moster

2008-12-16 @ 14:10:18
URL: http://mostersinredning.blogspot.com
Postat av: Anonym

Bilderna är SÅ mysiga!!!!!!!!





Vilka ljuvliga ungar!!



Kram Pia

2008-12-16 @ 22:02:22
URL: http://mammaslillagomstalle.blogspot.com
Postat av: Pirre

Hej Päivi. Underbar lucia ni har haft, vad kul för grannarna att ni överraskade dem.



Ja, dem har lovat oss en vit jul. Vi får väl se. Just nu är det lite varmare så den fina snön som vi har haft håller på o smälter bort...Suck...det har varit så ljust o mysigt med snö.



Tur att era grannar åker tidigt så dem inte hamnar mitt i julköerna =)



Ha det gott o hälsa mannen o småttingarna. Kram Pirre



2008-12-17 @ 22:22:03
URL: http://gallerihonshuset.blogspot.com
Postat av: fru mju

ja åh vilka mysiga bilder! och skönt att få se solen som omväxling, här är grått och regnar.

ha en skön helg!

2008-12-20 @ 00:23:11
URL: http://frumju.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0