Varmt välkomnande

Det svåraste med att komma till en ny plats är att skapa ett socialt nätverk ända från början. Vi har fördelen att ha både barn och hund och det är nog en av orsakerna till att allting har gått så lätt hittills. En annan bidragande orsak till att vi känner oss så varmt välkomna är våra snälla hyresvärdar, som redan har ställt upp för oss i både små och stora frågor. För det tredje har vi haft strategin "Det är inte så många som bor i skärgården så det är lika bra att vi presenterar oss på en gång till dom vi möter". Möjligen tycker de andra boende att vi är lite underliga som går fram och börjar prata med för oss okända människor men ni skulle bara gissa vilka historier vi får höra om skärgården på det sättet! Skärgården och dess befolkning är något alldeles unikt och vi känner oss privilegierade för att få ta del av det!

Vaikeinta uuteen paikkaan asetuttaessa on sosiaalisen verkoston luominen alusta alkaen. Meillä on onneksi sekä lapsia että koira,  ja se onkin varmasti yksi selityksistä siihen että kaikki on tähän mennessä sujunut niin hienosti. Muita selityksiä kotoisaan oloon ovat ystävälliset vuokranantajat, jotka ovat  jo useaan kertaan auttaneet meitä niin pienissä kuin suurissakin kysymyksissä. Kolmanneksi meillä on ollut tietoinen strategia: "Saaristossa ei ole kovin paljon asukkaita, joten voimme yhtä hyvin esittäytyä saman tien kaikille ketkä tapaamme". Me saatamme muiden asukkaiden mielestä olla vähän kummallisia kun niin vain juttelemme meille tuntemattomien ihmisten kanssa, mutta arvatkaapas vain millaisia tarinoita saaristosta saamme sillä tavalla kuulla! Saaristo ja sen asukkaat ovat jotain aivan erityistä ja meistä on etuoikeutettua saada tutustua siihen tällä tavalla!

Kommentarer
Postat av: Kamomilla

Helt rätt att göra så och med en gång. Om några månader känns det inte riktigt naturligt mera. vad roligt att de första veckorna varit så härligt positiva!

2008-06-12 @ 21:44:48
Postat av: Bergagårdens Lina

Va skönt att det funkar så bra än så länge! Det verkar som att ni hamnat på ett jättetrevligt ställe!

2008-06-13 @ 23:36:39
URL: http://www.bergagardens.blogspot.com
Postat av: Piritta

Hej. Vad kul att allt flyter på. Ja, vi har varit ute med båten. Vi hade ju värmebölja här i Dalarna, över 30 grader. Men det var ju alldeles för varmt. O så lyckades vi köra på grund ;). ja, då har man varit med om det också. Men det var vårt eget fel, vi chansade lite, och sen var det tvärstopp. Men det var bara propellet som fick bytas ut, så det blev ju inte så dyrt ändå. Ha det bra. Regniga hälsningar, Kram Pirre

2008-06-14 @ 09:55:22
URL: http://gallerihonshuset.blogspot.com
Postat av: Tiina

Från min synvinkel hade det kännts synnerligen underligt om du flyttat in i närheten, och inte kommit och hälsat! På små ställen kommer man inte undan varann, och hälsa, det kan man göra 10 gånger om dagen!!! Ha det bra!

2008-06-14 @ 10:30:44
URL: http://alandsskargard.blogspot.com/
Postat av: Päivi

Det känns verkligen som att vi hade tur att vi hittade en sådan här fin plats! Och att alla vi har träffat här har varit så trevliga. Många säger också att det är roligt att vi flyttade in för att det behövs fler barnfamiljer i skärgården!



Tack, Piritta, att du påminde oss om att inte ta chanser när vi är ute med båten. Tur att det inte gick värre för er!



/Päivi

2008-06-14 @ 19:27:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0