Posten kommerPostens ankomst är alltid lika roligt för barnen. Det blir som en liten utflykt när vi ska i väg till posthuset för att se om postbåten har lämnat någonting där. Vi har förmånen att få post till vår ö sex gånger i veckan medan det finns andra öar som har förbindelse endast tre gånger i veckan. Båtförbindelsen är en viktig livlina för skärgårdsborna och därför kan det bli drastiska konsekvenser när turer dras in. För inte så länge sedan berättade min vän Tiina om en sådan situation på en ö i Ålands skärgård i sin blogg Livet mitt i skärgården. Vi är mycket nöjda med förbindelserna till vår ö och som sagt så är postens ankomst alltid lika väntat. Den som hinner först till poststugan får dela ut posten till allas fack. Och om barnen får bestämma är det vi som är där först! Jag följer också gärna med på dessa posthämtningsresor eftersom jag tycker att platsen är så vacker att jag njuter gärna en stund av den fantastiska utsikten.

Vi är för övrigt på besök i Sverige just nu för att hämta lite mer vinterkläder och annat vi har saknat på ön. Nya inlägg kommer i mån av möjligheter.

Postin saapuminen on lasten mielestä aina yhtä hauskaa. Postituvalle on pieni kävelymatka, joten se onkin vähän niin kuin pieni retki, kun kävelemme katsomaan onko postivene tuonut meille postia. Meillä on etu saada posti saareen kuutena päivänä viikossa kun taas joillekin toisille saarille yhteys on vain kolmesti viikossa. Lauttayhteys on tärkeä elinehto saaristolaisille ja vuorojen vähentämisestä saattaa olla kohtalokkaat seuraukset. Vasta vähän aikaa sitten ystäväni Tiina kertoi sellaisesta tapauksesta Ahvenanmaan saaristossa Livet mitt i skärgården-blogissaan. Me olemme olleet erittäin tyytyväisiä yhteyksiin ja kuten sanottua on postin saapuminen aina yhtä odotettu tapahtuma. Se joka ehtii ensimmäisenä postimökille saa jakaa saapuneen postin lokeroihin. Ja jos lapset saavat päättää niin me olemme aina siellä ensimmäisinä! Minustakin on mukavaa lähteä mukaan postinhakureissulle sillä paikka on niin kaunis että näköalasta nauttii mielellään hetkisen.

Me olemme muuten parhaillaan Ruotsissa hakemassa talvivaatteita ja muita tavaroita, joita kaipaamme saaressa. Uusia postauksia tulee mahdollisuuksien mukaan.

 
Små postiljonerna utanför posthuset


Storasyster visar hur huset ser ut inuti

Kommentarer
Postat av: Dubbelörnen

Det här låter ju hur mysigt som helst! Förstår barnen till fullo. Det är ju som att leka post, fast på riktigt skrattar.Är du här i krokarna ;)

2008-11-17 @ 16:50:22
URL: http://karljohansgarden.blogspot.com
Postat av: Jack

din blogg är supersnygg ;D

Händer idag då ? ;)

2008-11-17 @ 16:57:05
URL: http://fotografjack.blogg.se/
Postat av: PiaMaria

Oj vad mysigt det låter!Kram Pia

2008-11-22 @ 18:41:53
Postat av: PiaMaria

Oj vad mysigt det låter!Kram Pia

2008-11-22 @ 18:42:46
Postat av: Ullis/Leva på landet

Vilket gulligt litet posthus. Låter som om ni har det rikigt rofyllt på er ö. Kul att ni kunde få åka lite pulka när ni var här i alla fall. Älskar ju Åland och dess härliga natur och det fidfulla livet. Vi har haft funderingar många gånger att flytta dit, men det har än inte blivit av.Kram Ullis

2008-11-22 @ 18:44:36
URL: http://levapalandet.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0